Naslovna IT Bear: Mobilna aplikacija za pravljenje beleški i pisanje tekstova u pokretu

Bear: Mobilna aplikacija za pravljenje beleški i pisanje tekstova u pokretu

3 minuta za čitanje
0
1,079

 19. avgust 2017. – Bear, aplikacija za korisnike iPhone-a poslednjh meseci dodala je niz korisnih opcija koje je danas čine prvim izborom za hvatanje beleški u mobilnom novinarstvu.

Hvatanje beleški u pokretu jedan je od svakodnevnih novinarskih poslova i u doba mobilnog novinarstva poprimio je razne forme, od audio i video materijala do zapisivanja kratkih beleški u telefon, prenosi portal media.ba.

Kada nema dovoljno vremena ili mesta za laptop, novinari na raspolaganju imaju različite mobilne aplikacije koje omogućavaju kreiranje i uređivanje tekstova na licu mesta, a najpopularniji izbor za korisnike iOS uređaja ubrzano postaje aplikacija pod nazivom Bear.

Bear korisnicima omogućava kreiranje, uređivanje i organizaciju beleški za upotrebu na licu mesta ili kasnije, te da tako kreirane tekstove eksportuju u niz formata (uključujući PDF, HTML i Word) i podele. Različite beleške moguće je međusobno povezivati i organizovati putem hashtaga. Aplikacija nudi opcije praćenja broja karaktera, reči i procenu vremena koje je potrebno da se napisani tekst pročita, što je posebno korisno novinarima koji rade izveštaje za radio i televiziju.

Bear sadrži i napredni markup editor, koji podržava više od dvadeset programskih jezika i automatski prepoznaje elemente poput e-mail adresa, hashtaga, linkova, boja i drugih. 

Aplikacija je za sada dostupna samo da korisnike iOS uređaja i besplatna je za preuzimanje na Apple Store-u, a moguće je uz plaćanje otključati i pro verziju, koja nudi napredne funkcije, dodatne teme i sinhronizaciju između uređaja. 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  IT
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

“Future is NOW” ove godine online iz Beograda, Zagreba i Sarajeva

Beograd, 10. novembar 2020. – U Beogradu, Zagrebu i Sarajevu će se 19. i 20. novembra održ…