Naslovna Politika Bebac: Brnabić se bori za natalitet, a ignoriše roditelje

Bebac: Brnabić se bori za natalitet, a ignoriše roditelje

3 min read
0
796
Ana Brnabić

Beograd, 12. mart 2018. – Roditeljski portal Bebac.com uputio je pismo premijerki Srbije Ani Brnabić u kojem od nje traži da prestane da "ignoriše roditelje" i da svoj premijerski autoritet iskoristi kako bi se rešili problemi kašnjenja plata trudnicama i porodiljama.

U pismu je Bebac.com naveo da se niko od državnih čelnika nije obratio roditeljima povodom "kašnjenja plata trudnicama" i ocenjuje da "država ne vidi kao problem" činjenicu da trudnice i po tri meseca ostaju bez plata.

Osim problema sa platama, portal je naveo da je problem i povraćaj pdv-a na opremu za bebe, koji se ukida bez jasnih smernica o tome da li će biti još jedan rok ili ne, te da povećanje plata u javnom sektoru i dalje zaobilazi trudnice i porodilje.

"Na saopštenje koje smo direktno Vama uputili i u kojem smo naveli neosnovano i nepravedno izostavljanje trudnica i porodilja od povećanja plata u javnom sektoru, odgovor nismo dobili", navodi se u pismu i Brnabićevoj postavlja pitanje zašto se načelno bori za natalitet, a suštinski ignoriše roditelje.

Dodaje se da se roditelji bore sa svakodnevnim problemima u ekonomski nestabilnom okruženju, plaćaju najskuplju opremu za bebe, čekaju svoj novac mesecima, čitaju "ponižavajuće slogane za podsticaj nataliteta", a državni vrh "zatvara oči pred realnim problemima".

Od premijerke Brnabić se traži da reaguje u najkraćem roku i iskoristi svoj premijerski autoritet da pomogne roditeljima.

Roditeljski portal Bebac.com je već više puta javnosti i nadležnima skretao pažnju na probleme vezane za plate, a obraćao se i Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje, za koji kažu da je ta institucija u odgovoru na postavljena pitanja navela da "trudnice treba same da vrše pritisak na poslodavce kako bi na vreme dobile svoju platu".

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Registrovana evropska građanska inicijativa “Jedi izvorno!”

Brisel, 21. septembar 2018. – Koledž komesara odlučio je da registruje evropsku građ…