Naslovna Društvo Bebac: I dalje kasne isplate zarada trudnicama

Bebac: I dalje kasne isplate zarada trudnicama

2 minuta za čitanje
0
857
trudnica

Beograd, 20. januar 2018. – Roditeljski portal Bebac saopštio je da trudnicama i dalje kasne plate uprkos uveravanjima iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) da, sa njihove strane, nema kašnjenja u isplatama.

"Trudnice ne samo da ostaju bez redovnih uplata i novca, već se osećaju potpuno nezaštićeno jer poslodavci odgovornost prebaciju na RFZO, a RFZO na poslodavce. Ne zamajavajte više roditelje lažnim obećanjima, dajte im za početak samo ono što im pripada", naveo je Bebac u saopštenju.

Taj roditeljski portal je naveo da je iz RFZO dobio obaveštenje da sa njihove strane nema kašnjenja te da, u slučaju da postoji neki problem u vezi sa kašnjenjem uplate trudnicama, one treba da se obrate prvo svom poslodavcu i da provere kada je poslodavac predao zahtev RFZO-u za isplatu naknade.

Bebac je ocenio da trudnice ispaštaju dok RFZO, drugi nadležni i poslodavci prebacuju odgovornost sa jednih na druge.

"Dok državni čelnici ne prestaju da daju lažna obećanja i pričaju bajke o natalitetu u Srbiji, u realnosti buduće majke ali i porodilje suočavaju se sa teškom nepravdom i ni malo prijatnim situacijama i to u periodu, kada bi trebalo da su najsrećnije. Država ponovo pada na ispitu roditeljstva", piše u saopštenju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

WWF Adria: Očuvane reke su preduslov za razvoj Srbije

Beograd, 04. avgust 2020. – Često se u neformalnim razgovorima može čuti kako je …