Naslovna IT Događaji Beč domaćin festivala „Digital Days“

Beč domaćin festivala „Digital Days“

3 minuta za čitanje
0
872
Beč

Beč, 29. oktobar 2019. – Ovogodišnji festival „Digital Days“ pod nazivom „Nove tehnologije i talenti“ održaće se 4. i 5. novembra 2019. godine u Beču.

Stručnjaci iz sveta privrede, medicine i informacionih tehnologija kao i vodeće snage inovacije diskutovaće o budućnosti novih tehnologija i digitalizacije.

Festival će otvoriti bečki gradonačelnik Mihael Ludvig, a glavni govornici na temu ekologije, zdravlja, sigurnosti, etike i mobilnosti biće nemački pisac i filozof Rihard David Preht i austrijska novinarka Ingrid Brodnig.

Brodnig je autorka knjige „Nevidljivi čovek. Kako anonimnost na internetu menja naše društvo“ i urednica austrijskog magazina „profil“ u kome uglavnom piše o digitalnim temama – govoru mržnje, teorijama zavere kao i širenju lažnih vesti na internet platformama.

Filozof Rihard David Preht dovodi u pitanje školstvo i obrazovanje koje se temelji na zastarelim konceptima učenja i savladavanja gradiva. Preht smatra da škole moraju da osposobe decu za zanimanja koja tek dolaze, za novo digitalno doba.

Povodom festivala biće osmišljena velika „digitalna ulica“ u kojoj će moći da se isprobaju nove aplikacije i usluge – radionice o robotici „Robina“ i „Roberta“ na kojima se devojčice ohrabruju za bavljenje programiranjem, usluga „Demenz Watch“ za praćenje seniora koji pate od demencije, pametne igre za decu „Da Vinči Lab“, virtualne naočare „Vroodles“ za dopunu nastavi iz geografije kao i brojna druga tehnologija koja će se koristiti u e-bankarstvu, autonomnoj vožnji i drugim oblastima.

Organizator „Digitalnih dana“ je preduzeće Bečkog Holdinga Urban Innovation Vienna. Ulaz je besplatan uz prethodnu onlajn prijavu , saopšteno je iz Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Događaji
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Net patrola: Onlajn platforma za prijavu seksualnog sadržaja sa maloletnim licima na internetu

Novi Sad, 09. avgust 2022. – Centar za nestalu i zlostavljanu decu pokrenuo je “Net …