Naslovna Politika Evropska unija Beč podstiče nove medijske projekte

Beč podstiče nove medijske projekte

1 minuta za čitanje
0
139
novine

Beč, 28. oktobar 2019. – Za finansiranje medijskih projekata Agencija Grada Beča je izdvojila 2,5 za narednu odnosno 7,5 miliona evra za sledeće tri godine.

Ovaj konkurs je usredsređen na poboljšanje uslova i kvalitet rada novinara kao i podsticaj kreativnosti i razvoj start-ap i digitalnih medija.

Nezavisni novinari, medijske kuće i mladi ljudi koji su tek zakoračili u svet žurnalizma za svoje projekte mogu da dobiju pomoć u iznosu od najviše 10 hiljada evra, dok za vodeće medijske kuće i start-apove ta suma iznosi do 100 hiljada evra. Ukoliko projekat vodi žena, ona će za realizaciju svoje ideje dobiti bonus od 5 hiljada evra.

Ideja Bečke medijske inicijative je jačanje demokratije, budući da novinarstvo u tome igra važnu ulogu i bitno utiče na kvalitet života građana.

Prva faza konkursa je otvorena do 29. februara 2020. godine. Procenu dospelih projekata i konačnu odluku obaviće stručni žiri koji čine domaći i međunarodni eksperti u oblasti novinarstva , saopšteno je iz Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Nebojša Lazarević o pristupanju Srbije Evropskoj uniji

Beograd, 23. januar 2020. – Nebojša Lazarević, jedan od osnivača CEP-a i član Užeg pregova…