Naslovna Vesti Evropska unija Beč pomaže rad gastronomskog sektora sa 40 miliona evra

Beč pomaže rad gastronomskog sektora sa 40 miliona evra

2 minuta za čitanje
0
226
restoran

Beč, 10. avgust 2020- Dvomesečna izolacija u borbi protiv koronavirusa i izostanak turista u Beču posebno su nepovoljno uticali na sektor gastronomije u glavnom gradu Austrije.

Grad Beč je odlučio da podstakne rad gastronomskog sektora, pa je u junu ove godine obezbedio vaučere u vrednosti od 40 miliona evra za svoje građane.

Vaučeri se mogu iskoristiti do kraja septembra 2020. godine u kafićima, kafanama i restoranima koji su se prijavili za učešće u akciji.

Ukupno 950.000 bečkih domaćinstava je primilo vaučere od grada. Domaćinstva sa jednim članom su dobila vaučere u vrednosti od 25 evra, a domaćinstva koja broje više članova vaučere od 50 evra. Do sada se prijavilo 3.700 preduzeća iz oblasti gastronomije za učešće u akciji, a iskorišteno je 300.000 vaučera u vrednosti od 10 miliona evra.

Gastro scena u Beču obuhvata 6.500 preduzeća koja obezbeđuju 60.000 radnih mesta i ostvaruju promet od 1,4 milijarde evra. Ovom akcijom grad Beč želi i da se zahvali svojim građanima za složnost koju su pokazali u borbi protiv korona krize, saopšteno je iz Predstavništva Grada Beča u Beogradu.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

OEBS objavio specijalni izveštaj o zloupotrebama pravosudnog sistema protiv medija

Helsinki, 03. decembar 2021. – Pored pretnji fizičkim i online nasiljem, mnogi novin…