Naslovna Politika BIRN: Ministar preko posrednika, nakon demoliranja hotela “Šumadija”, nudi da “ispravi brljotine svog oca”

BIRN: Ministar preko posrednika, nakon demoliranja hotela “Šumadija”, nudi da “ispravi brljotine svog oca”

6 minuta za čitanje
0
561
Nebojša Stefanović

Beograd, 14. mart 2019. – Huliganskom demoliranju beogradskog hotela "Šumadija", koje se dogodilo 15.februara ove godine, prethodili su pregovori oko prodaje koje je vodio otac srpskog ministra policije Branko Stefanović, piše BIRN.

U tekstu BIRN navodi da se ministar u međuvremenu preko posrednika nudio da "ispravi brljotine svog oca".

Prema saznanjima BIRN, oko 20 časova na Dan državnosti, 15. februara 2019. godine, u hotelu Šumadija na Banovom brdu pojavili su se gosti kakve niko ne bi poželeo – petnaestak krupnih momaka sa fantomkama na glavi.

Oni su munjevito sekirama i palicama polupali i demolirali ulaz hotela.

Svega par minuta potom, kako piše BIRN, zaposleni u hotelu dobili su novog pretpostavljenog – Miroslava Bilanovića, predstavnika kompanije B&B group koja je sedam dana ranije na licitaciji ovaj hotel sa četiri zvezdice kupila za 280.000 evra.

Bilanović je u hotel ušao zajedno sa policijom koja je došla na uviđaj.

Za to vreme, prethodni vlasnik Njegomir Kilibarda nemo je sedeo u restoranu hotela i u strahu posmatrao šta se dešava.

Ispred hotela, zatrpane srčom, ostale su baštenske stolice.

"Hotel sam kupio za skoro tri miliona evra i u međuvremenu uložio još tri miliona, a oni mi ga otimaju uz pomoć batinaša i sekira za deset puta manji iznos", izjavio je Kilibarda za BIRN.

On kaže da su ovom događaju prethodili sastanci sa Brankom Stefanovićem, ocem srpskog ministra policije, koji se samoinicijativno nudio "da pomogne" oko isplate duga koji je imao.

"Tri puta sam se sastao sa njim i to na njegovu inicijativu. Rekao je da želi da mi pomogne oko isplaćivanja duga, a da mu za uzvrat prodam hotel. U jednom trenutku smo i utvrdili cenu od milion evra", rekao je Kilibarda za BIRN.

Branko Stefanović je za BIRN potvrdio da se sastajao sa Kilibardom i da su razgovarali o pozajmici i hotelu.

"Hteli smo da pomognemo tom nesrećniku jer je složio priču da ga neka mafija juri za pare, ali kada je došlo do toga da ta priča postane ozbiljna pokazalo se da je prevarant", rekao je Stefanović za BIRN.

Posle razgovora koji su novinari BIRN imali sa Kilibardom, njemu se javio čovek koji se predstavio kao zastupnik ministra policije i u ime svog poslodavca ponudio da "ispravi brljotine ministrovog oca", kako je za BIRN rekao Kilibarda.

Dok Kilibarda pregovara sa izaslanikom ministra Stefanovića, pozivaju ga u policiju da bi dao izjavu o upadu huligana u hotel, a onda naprasno otkazuju saslušanje, ne dajući nikakva dalja objašnjenja, piše BIRN.

Baštenske stolice koje su stajale na razlupanom ulazu hotela sada su premeštene u restoran čiji je vlasnik otac srpskog ministra policije.

I dok Kilibarda razmišlja da li postoji neki način da povrati svoju firmu, a Branko Stefanović odbija da podrobnije razgovara sa novinarima BIRN, MUP izbegava da pruži odgovore o istrazi koja bi trebalo da pokaže ko je unajmio i poslao fantome da polupaju hotel.

U isto vreme postoje pokazatelji da je istraga stopirana zbog umešanosti oca ministra policije, navodi se u tekstu BIRN-a.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Mališić: Vanredno stanje je bilo Meka za lansiranje lažnih vesti

Beograd, 26. maj 2020. – Mada je centralizacija informacija uvedena, pa suspendovana…