Naslovna Borba protiv korupcije BIRN: Novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije bio donator i kandidat za odbornika SNS

BIRN: Novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije bio donator i kandidat za odbornika SNS

3 minuta za čitanje
0
1,312
Dragan Sikimić

Beograd, 18. januar 2018. – Novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić, bio je jedan od donatora Srpske napredne stranke i kandidat za odbornika na izborima u Zemunu 2016. godine, objavila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN). 

Kako se navodi u Birnovom tekstu, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, Sikimićevo ime se nalazi među onima koji su donirali 40.000 dinara Srpskoj naprednoj stranci za prošlogodišnje predsedničke izbore.

Istu sumu naprednjacima je dao i 2016. godine za lokalne izbore u Zemunu.

"Sikimić će se sad naći u neobičnoj poziciji imajući u vidu da je Agencija, na čijem je čelu, već pokrenula postupak protiv SNS zbog sumnjivih donacija za izbore 2014. godine kao i da trenutno vrši proveru prošlogodišnjih donatora na čijem spisku se nalazi i sam Sikimić", piše BIRN.

BIRN je u sredu objavio da je Sikimić bio član Radnog tela Republičke izborne komisije za opštinu Zemun na predlog SNS-a, ali i da je bio na listi te stranke za izbore u Zemunu prošle godine.

To pokazuju podaci iz Zbirne izborne liste koja je objavljena u Službenom listu Grada Beograda, gde se na listi naprednjaka na 17. mestu nalazi Dragan Sikimić, diplomirani pravnik iz Zemuna.

Transparentnost Srbija poziva Odbor Agencije da ispita podatke o mogućoj političkoj povezanosti novoizabranog direktora Agencije i da obavesti javnost o svojim nalazima.

Agencija za borbu protiv korupcije je saopštila da je imenovan novi direktor Dragan Sikimić, dosadašnji zamenik direktora Nacionalne služba za zapošljavanje.

Osim Sikimića u užem izboru za direktora agencije bili su Dejan Damnjanović i Željko Ivanji, koji je obavestio Odbor Agencije da odustaje od konkursa.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CRTA: Milenko Jovanović dobitnik priznanja “Hrabri glas” za 2021. godinu

Beograd, 06. oktobar 2021. – Uzbunjivač Milenko Jovanović braneći profesionalni inte…