Naslovna Politika BIRN: Poslovi Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića

BIRN: Poslovi Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića

3 min read
0
759
Zvonko Veselinović i Milan Radoičić

Beograd, 11. februar 2018. – Ko su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, koliki je obim posla kojim su se bavili, sa kojim su kompanijama bili povezani i kako su koristili sever Kosova i Kosovo u celini da uvećaju vrednost svojih poslova i imovine – sve se to može saznati iz prvostepene oslobađajuće presude Višeg suda u Beogradu iz februara 2015. godine.

Milan Radoičić i Zvonko Veselinović bili su optuženi da su podstrekavali Dragana Ćurčića da nakon raskida ugovora o lizingu, njegova firma Euro kop zadrži 32 kamiona Hipo Alpe Adia Lizinga i preda ih na korišćenje Radoičiću i njegovom kumu Veselinoviću.

Ćurčiću je sud izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od tri i po godine. Oslobađajući deo presude za Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića potvrdio je i Apelacioni sud, a postupak za Ćurčića vratio na početak, nakon čega je pravosnažno osuđen na tri godine zatvora.

Čitanje presude pisane na preko 100 strana, koju je BIRN dobio na osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, uvodi nas u mutni svet srpskog preduzetništva u kome se poslovi sklapaju posle pića u kafani na Kopaoniku, gde se dugovi prelamaju korišćenjem tuđe imovine, gde se lukrativni poslovi izgradnje i održavanja puteva dobijaju preko „veze“, gde se u isto vreme branilo srpstvo na Kosovu, a iza te priče pomagalo u izgradnji autoputa na Kosovu pod upravom Albanaca…

Tekst Jelene Veljković, u celosti, možete pročitati na portalu javno.rs.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Presburger: Nesumnjiv politički uticaji i politički pritisci na uređivačku politiku manjinskih medija

Subotica, 22. oktobar 2018. – Mediji u Srbiji nisu potpuno slobodni, a taj zaključak…