Naslovna Borba protiv korupcije BIRN Srbija: Aleksandar Obradović dobio “nepristojnu ponudu” u zamenu za ćutanje o nelegalnim poslovima Branka Stefanovića

BIRN Srbija: Aleksandar Obradović dobio “nepristojnu ponudu” u zamenu za ćutanje o nelegalnim poslovima Branka Stefanovića

3 minuta za čitanje
0
1,217
Aleksandar Obradović

Beograd, 27. novembar 2019. –  Radniku fabrike “Krušik” iz Valjeva Aleksandaru Obradoviću dvojica koja su se predstavila kao pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA) ponudila su obustavljanje krivičnog postupka protiv njega u zamenu za njegovo ćutanje o nelegalnim poslovima Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova, preneo je portal javno.rs.

Balkanska istraživačka mreža (BIRN) je saznala da je ta ponuda stigla do Obradovića krajem oktobra i da mu je rečeno “da bi mogla da okonča njegovu tešku situaciju“.

BIRN je naveo da su dvojica koji su se predstavili kao pripadnici BIA, prišli Obradovićevom rođaku i od njega tražili da prenese poruku.

Poruka je navodno glasila da “ukoliko Obradović prestane da se bavi temom Krušika, biće prekinut krivični postupak protiv njega koji se vodi u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i ‘sve će se lepo završiti’, ali da u suprotnom, ‘ima da na..be’ “.

Obradovićev advokat Vladimir Gajić je o tome 4. novembra obavestio zamenicu tužioca za organizovani kriminal Jasminu Milanović Ganić.

Objasnio sam o čemu se radi kao i razloge zašto se obraćam baš specijalnom tužilaštvu. Podneo sam joj i zvanično pisanu informaciju i dao kontakte lica koja su primila ponudu i pretnju za Aleksandra Obradovića“, kazao je Gajić za BIRN.

Tužiocu je, kako prenosi BIRN, rekao da ne veruje da se radi o pripadnicima BIA, “jer oni nikada ne prete, oni samo rade u tami“, već da misli da je to “informacija koja preko podzemlja ide od samog ministra policije koji je pod direktnim udarom afere ‘Krušik’ “.

Tekst Jelene Veljković, u celosti, možete pročitati na portalu javno.rs.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CRTA: Milenko Jovanović dobitnik priznanja “Hrabri glas” za 2021. godinu

Beograd, 06. oktobar 2021. – Uzbunjivač Milenko Jovanović braneći profesionalni inte…