Naslovna Borba protiv korupcije BIRN Srbija: Bivši direktor Krušika bogatiji za milion evra

BIRN Srbija: Bivši direktor Krušika bogatiji za milion evra

2 minuta za čitanje
0
504
Mladen Petković

Beograd, 24. oktobar 2019.  – Bivši direktor Krušika Mladen Petković i njegova supruga su za prethodnih godinu dana stekli nepokretnosti vredne najmanje milion evra, saznaje BIRN.

Dok državni vrh i tabloidi vode hajku protiv Aleksandra Obradovića, uzbunjivača iz Krušika koji je javnosti dostavio podatke o nepravilnostima u poslovanju ove fabrike, skoro neprimetno i daleko od očiju javnosti bivši direktor Krušika i njegova supruga postaju bogataši.

BIRN je u novembru 2018. godine objavio priču o ulozi oca ministra Stefanovića u prodaji oružja iz fabrike Krušik kao i o tome da je supruga direktora ove vojne fabrike preko svog privatnog preduzeća kupila stan na Vračaru od 170 kvadrata.

Od tada do danas porodica Petković je stekla dodatne nekretnine u vrednosti od oko milion dolara, ukazuju novi podaci do kojih je došao BIRN.

Petković na čelo Krušika dolazi u januaru 2014. godine kao kadar Srpske napredne stranke i bez prethodnog iskustva u vođenju ovako velikih poslova. Pre dolaska u namensku industriju radio je u Er Srbiji.

Krušikom je upravljao skoro pet godina, sve do novembra 2018. godine, kada prelazi na mesto direktora Zastava oružja iz Kragujevca.

Tekst Jelene Veljković i Aleksandra Đorđevića, u celosti, možete pročitati na sajtu javno.rs

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NIN o novi dokazima u aferi Krušik, zarada GIM oko 4,5 milona dolara

Beograd, 27. decembar 2019. – Privatna firma GIM Gorana Todorovića, koju je u više navrata…