Naslovna Politika BIRN Srbija: Javne nabavke za ulepšavanje državnih reprezentativnih objekata

BIRN Srbija: Javne nabavke za ulepšavanje državnih reprezentativnih objekata

3 minuta za čitanje
0
217
Aleksandar Vučić

Beograd, 3. jul 2019. – Država je odlučila da zanovi reprezentativne objekte kupivši skupoceni escajg od Rosental porcelana, bade mantile, salvete od damasta…

Čekaju se ponude za papuče za bazen, saunu i tursko kupatilo i dekorativne korpe za prljav veš.

Trista šezdeset plitkih i dubokih tanjira od luksuznog i skupocenog Rosental porcelana, 948 komada raznog escajga, 810 komada čaša, 646 stolnjaka, nadstolnjaka, salveta od damasta, na desetine peškira, posteljine, bade mantili – samo su deo javnih nabavki sitnog inventara za vilu Bokeljka, vilu Mir, Klub poslanika i objekat Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici koje su plaćene više od 95.000 evra novcem građana Srbije.

Ugovor vredan 11,2 miliona dinara potpisan je 1. jula 2019. godine sa firmama Fimas i Icofin iz Beograda samo dan pre nego što će guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković posavetovati građane da se ugledaju na državu kada je reč o uređenju finansija.

Podvucite crtu ispod loših rezultata, nemojte da skrivate istinu ni od sebe ni od drugih, jer da biste počeli da rešavate problem, morate da vidite ko u porodici troši, a ko zarađuje i da uravnotežite očekivanja sa realnim mogućnostima i da ne čekate nikakvu pomoć“, rekla je ona u izjavi za TV Prva.

A kad se podvuče crta, vidi se da oni koji u Srbiji žive od minimalca i uz pomoć poreza i doprinosa pune budžet Srbije, moraju da rade bar dva dana za jedan jeftiniji, omanji tanjir od Rosental porcelana. S druge strane, oni koji troše teško skupljen novac iz državnog budžeta naručili su čak 360 takvih tanjira samo za potrebe vile Bokeljka.

Tekst Jelene Veljković, u celosti, možete pročitati na sajtu javno.rs

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Teret ekonomske krize na Zapadnom Balkanu, izazvane pandemijom korona virusom, ne sme pasti na leđa radnika i radnica

Beograd, 25. maj 2020. – Duboko zabrinuti podacima koji pokazuju da ekonomske posled…