Naslovna Politika BIRN Srbija o ćutanju institucija o ulozi oca ministra policije u povlašćenoj kupovini oružja iz Krušika

BIRN Srbija o ćutanju institucija o ulozi oca ministra policije u povlašćenoj kupovini oružja iz Krušika

2 minuta za čitanje
0
181
javne nabavke

Beograd, 24. septembar 2019. – Više javno tužilaštvo i Agencija za borbu protiv korupcije ne odgovaraju na pitanja BIRN-a u vezi sa utvrđivanjem uloge oca ministra policije u povlašćenoj kupovini oružja iz fabrike namenske industrije Krušik i prodaji tog naoružanja Saudijskoj Arabiji.   

Firma koja se dovodi u vezu sa Brankom Stefanovićem jeste kupovala naoružanje po povlašćenim cenama od Krušika iz Valjeva, otkrio je  BIRN.

Stručnjaci sa kojima je BIRN razgovarao ukazuju da je tužilaštvo dužno da istraži da li je ministar Nebojša Stefanović trgovao uticajem, dok bi Agencija za borbu protiv korupcije trebalo da utvrdi da li je otac ministra policije bio u privilegovanom položaju u odnosu na konkurenciju, ko mu je to omogućio i kakva je bila uloga Nebojše Stefanovića u tome.

U Agenciji za borbu protiv korupcije rekli su za BIRN da je „jako teško reći“ kada ćemo dobiti odgovor, jer ga „treba pripremiti, kao i inače što se radi“.

Nadležni zamenik direktora Dejan Damnjanović je trenutno na sastanku, mada ni on verovatno ne može precizno da kaže kada će stići odgovor“, rečeno nam je u Agenciji.

U Višem javnom tužilaštvu nam je BIRN-u rečeno da je portparolka Irena Bjeloš trenutno na putu i da je samo ona nadležna za komunikaciju s medijima i za odgovore na postavljena pitanja.

Tekst Jelene Veljković, u celosti, možete pročitati na sajtu javno.rs.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Spremo: Društveni dijalog kao ozbiljan način pristupa i izveštajima domaćih organizacija

Beograd, 29. maj 2020. – “Kritike sa međunarodnog nivoa na neki način bivaju adresir…