Naslovna Vesti BIRN Srbija: Pregled svih obećanja iz izborne kampanje 2014.

BIRN Srbija: Pregled svih obećanja iz izborne kampanje 2014.

2 minuta za čitanje
0
618

BIRN Srbija predstavlja pregled svih obećanja iz izborne kampanje 2014.  u publikaciji Ekonomska i socijalna agenda u službi promocije lidera.

Cilj ove analize jeste da identifikuje ključne izborne poruke/obećanja koje su učesnici vanrednih parlamentarnih izbora 2014. godine uputili biračima, odnosno da identifikuje izbornu ponudu kao odgovor na istraženu tražnju na političkom tržištu, to jest na najvažnije probleme sa kojima su se građani suočavali i na njihova očekivanja u vezi sa njihovim rešavanjem.

Identifikacija  izborne agende omogućiće ukazivanje na mere koje građani mogu da očekuju  u cilju poboljšanja ekonomskog, socijalnog i, uopšte, društvenog položaja,  odnosno uspostavljanje osnove za monitornig delovanja novoformirane vlade u skladu sa datim izbornim obećanjima.

Naročitu pažnju u ovom istraživanju  potrebno posvetiti temi političkog stanja u društvu budući da je reč o „krovnoj“ temi koja, generalno uzevši, „boji“ političko komuniciranje i daje kontekst  obećanjima iz pomenutih oblasti.

Publikaciju Ekonomska i socijalna agenda u službi promocije lidera možete preuzeti ovde.

Izvor: BIRN Srbija/Mera Vlade

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Vesti
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

CINS: Nismo odgovorni za zloupotrebu objavljenih, nesumnjivih i dokazanih činjenica

Beograd, 01. decembar 2020. – Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) u saopštenju…