Naslovna Borba protiv korupcije BIRODI: Antikorupcijska nedelja u gradu Boru

BIRODI: Antikorupcijska nedelja u gradu Boru

1 minuta za čitanje
0
226
BIRODI

Beograd, 7. maj 2019. – Od 6. do 13. maja Biro za društvena istraživanja (BIRODI) u Boru, zajedno sa Multietničkim centrom za razvoj regije Dunav 21 i lokalnom samoupravom, organizuje Nedelju antikorupcijske deliberacije.

Građani i građanke Bora imaju mogućnost da učestvuju, između ostalog, i u onlajn istraživanju koje sprovodi ova organizacija.

BIRODI je saopštio da svega 29, 2% građana i građanki Srbije ima saznanje o postojanju obaveze gradova i opština da usvoje lokalne antikorupcijske planove i formiraju antikorupcijska tela.

Kako navode, to su rezultati istraživanja koje su sproveli u drugoj polovini aprila (telefonsko anketiranje na uzorku od 1006 ispitanika).

Najveći gradovi u Srbiji (Beograd, Niš i Kragujevac) ni posle dve godine nisu usvojili antikorupcijski plan, niti su  osnovali antikorupcijsko telo”, ukazuje BIRODI.

Nedelja antikorupcijske deliberacije je deo projekta “Unapređenje integriteta, transparetnosti i odgovornosti u gradu Boru” koji BIRODI sprovodi uz podršku Agencije za borbu protiv korupcije.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Korupcija je globalni problem koji se hrani apatijom

Beograd, 9. septembar 2019. – Učesnici konferencije “Zaštita uzbunjivača na ce…