Naslovna Borba protiv korupcije BIRODI: Često postavljana pitanja i odgovori o lokalnim antikorupcijskim planovima

BIRODI: Često postavljana pitanja i odgovori o lokalnim antikorupcijskim planovima

2 minuta za čitanje
0
255
analiza

Beograd, 22. avgust 2019. – Nastavljajući aktivnosti na kreiranju i stvaranju preduslova za borbu protiv korupcije u Srbiji, Biro za društvena istraživanja (BIRODI) priredio je novu korisnu publikaciju.

Kako navode iz ove organizacije, dokument Lokalni antikorupcijski planovi: Često postavljana pitanja i odgovori nastao je iz potrebe da se ponude rešenja za uočene nedoumice i praznine u tumačenjima, koje su nastale tokom izrade i primene Lokalnih antikorupcijskih planova (LAP) u 145 gradova i opština u Republici Srbiji, ali i iz potrebe da se promovišu dobra rešenja koja su nastala tokom ovog procesa.

Priloženi spisak pitanja i odgovora je nastao delom kroz sumiranje odgovora na pitanja koja su stigla na adrese Agencije za borbu protiv korupcije i Stalne konferencije gradova i opština, a delom kroz analizu izveštaja o usvajanju lokalnih antikorupcijskih planova koje su jedinice lokalne samouprave dostavile Agenciji za borbu protiv korupcije.

Izvor za pitanja i odgovore bili su i rezultati online istraživanja na koje je odgovorilo 92 lokalne samouprave, kao i iskustvo i praksa koje je organizacija Biro za društvena istraživanja (BIRODI) stekla tokom svog rada na promociji i zagovaranju borbe protiv korupcije na lokalnom nivou.

LAP-cesto-postavljana-pitanja-i-odgovori-2

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Vasilić: Građani treba da spreče privatizaciju javne svojine

Beograd, 20. jul 2020. – Članica Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Jelisaveta …