Naslovna Borba protiv korupcije BIRODI: Građani podržavaju inicijativu da političke stranke imaju obavezu uspostavljanja plana integriteta

BIRODI: Građani podržavaju inicijativu da političke stranke imaju obavezu uspostavljanja plana integriteta

2 minuta za čitanje
0
251
Integritet

Beograd, 6. avgust 2019. – Skoro 80 odsto građana podržava inicijativu da političke stranke koje se finansiraju iz budžeta imaju obavezu da uspostave sopstvene antikorupcijske mehanizme.

Natprosečnu podršku toj inicijativi daju glasači Pokreta slobodnih građana (PSG), Srpskog patriotskog saveza (SPAS), SPS-a, Saveza za Srbiju i Srpske radikalne stranke, pokazuju rezultati danas objavljenog istraživanja javnog mnenja koje je sproveo Biro za društvena istraživanja (BIRODI).

Istraživanje sprovedeno krajem aprila i u prvoj polovini maja pokazalo je da tu inicijativu BIRODI-ja podržava 100 odsto ispitanika koji bi glasali za Pokret slobodnih građana i SPAS Aleksandra Šapića, 96,2 odsto ispitanika koji bi na izborima glasali za Socijalističku partiju Srbije, 88 odsto anketiranih koji bi glasali za Savez za Srbiju i 81 odsto učesnika istraživanja koji bi podržali Srpsku radikalnu stranku.

Navodi se da najmanju podršku toj inicijativi, tek oko 55 odsto, daju potencijalni glasači LDP-a, slede glasači Demokratske stranke Srbije sa oko 71 odsto podrške i glasači Srpske napredne stranke sa oko 77 odsto.

U istraživanju je učestvovalo 1.006 ispitanika.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

KRIK: Novi Folićevi poslovi sa starim poznanicima

Beograd, 21. maj 2020. – U vreme dok je bio prvi urbanista Grada Beograda Milutin Fo…