Naslovna Borba protiv korupcije BIRODI i LAF Niš predstavili projekat ”Gradovi protiv kumulacije funkcija”

BIRODI i LAF Niš predstavili projekat ”Gradovi protiv kumulacije funkcija”

2 minuta za čitanje
0
395

BIRODI (Biro za društvena istraživanja) iz Beograda i LAF Niš (Lokalni antikorupcijski forum Niš)  predstavili su , u niškom Medija centru, projekat „Gradovi protiv kumulacije funkcija“, koji je izabran na konkursu Agencije za borbu protiv korupcije.

U okviru projekta biće istražen broj i obim funkcija, poslova i ovlašćenja koje obavlja oko 150 gradskih i opštinskih funkcionera, kao i poslanici iz Niša.

Projektom je predviđeno i institucionalno reagovanje pravnog savetnika – advokata u slučaju zakonski nedozvoljene kumulacije funkcija, izrada elektronskog registra sa podacima o kumulaciji funkcija, kao i dostavljanje ovog modela i njegovih rezultata drugim LAF-ovima u Srbiji.

Na osnovu rezultata projekta, LAF Niš će tražiti da se u budžetu Grada Niša za 2015. godinu izdvoje sredstva za finansiranje ovakvog mehanizma za sprečavanje nedozvoljene kumulacije funkcija.

Cilj projekta je suzbijanje kumuliranja funkcija, koje funkcinerima obezbeđuje značajnu moć, privilegije, ovlašćenja i primanja, što otvara ozbiljan prostor za njihovo koruptivno delovanje, sukob interesa i neefikasnost u radu.

 


 

 

 

Izvor: Medija centar Niš/Niška televizija

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NIN: Dok država sprema pomoć, GIM nastavlja da čerupa Krušik

Beograd, 19. mart 2020. – Ni provere Tužilaštva za organizovani kriminal Srbije nisu…