Naslovna Vesti Srbija BIRODI o okruženju u kojem rade mediji i medijski radnici u Srbiji

BIRODI o okruženju u kojem rade mediji i medijski radnici u Srbiji

1 minuta za čitanje
0
93
industrija populizma

Beograd, 13. avgust 2020. – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) prethodnih osam godina sprovodi monitoring izveštavanja u centralnim informativnim emisijama koje se emituju na šest televizija u Srbiji.

Predmet interesovanja ove organizacije bilo je izveštavanje u centralnim informativnim emisijama pet televizija sa nacionalnom pokrivenošću (RTS, Pink, Prva, Happy, B92) i N1 kao kablovska televizija.

Sprovedene aktivnosti stvorile su istraživački materijal koji je omogućio da BIRODI istraživačke nalaze dodatno testira kao i da teorijski objasni medijski podsistem u Srbiji.

Osnove teorijskog modela medijskog podsistema u Srbije postavljene su već nakon prvog monitoringa koji je sproveden 2012. godine.

Publikacija “Industrija populizma” je još jedan doprinos ove organizacije sagledavanju okruženja u kojima funkcionišu mediji i medijski radnici u Srbiji.

Autor ove publikacije je sociolog Zoran Gavrilović, glavni istraživač ove organizacije, a nastala je u okviru projekta “Fostering Objective and Professional Reporting” koji je podržao  od strane National Endowment for Democracy (NED).

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Novi oblici različite integracije Zapadnog Balkana sa EU mogu biti bolji put ka većem ekonomskom razvoju regiona

Beograd, 16. septembar 2020. – Nastojanje Evropske unije tokom protekle dve decenije…