Naslovna Vesti Srbija BIRODI objavio novu publikaciju “Svet u medijima”

BIRODI objavio novu publikaciju “Svet u medijima”

2 minuta za čitanje
0
330
mediji

Beograd, 12. jun 2019. – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) nastavio je sa aktivnostima analize sadržaja izveštavanja (u okviru centralnih informativnih emisija) televizija sa nacionalnom frekvencijom i televizije N1.

BIRODI je objavionovu publikaciju „Svet u medijima““.

U publikaciji su objavljeni, između ostalog, ključni nalazi monitoringa priloga u kojima se, kao ključni akteri, pominju SAD, Evropska unija i Rusija, a u kontekstu međunarodne politike kada je u pitanju Srbija, saopšteno je iz ove organizacije.

U periodu od 1. avgusta do 31. decembra 2018. godine sproveden je monitoring izveštavanja u centralnim informativnim emisijama RTS-a, TV Pinka, TV Happy, TV Prva, TV 02 i TV N1.

Pored analize izveštavanja medija, predmet analize su bili i stavovi građana o izveštavanju medija o tri navedena aktera, navodi BIRODI.

Istraživanje sprovedeno u dva talasa od 22. do 25. aprila 2019. godine i od 2. do 5. maja 2019. godine telefonskom anketom na reprezentativnom uzorku od 1006 ispitanika građana Republike Srbije bez teritorije Kosova, Ciljnu populaciju istraživanja predstavljaju građani Srbije stari 18 i više godina.

Sve informacije o sprovedenim aktivnostima nalaze se u publikaciji „Svet u medijima“ koja dostupna (na srpskom i engleskom jeziku) na sajtu Biroa za društvena istraživanj (BIRODI).

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Vladavina prava, integritet i javnost – lekovi protiv lične vlasti

Beograd, 20. septembar 2021. – Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstv…