Naslovna Politika BIRODI pokrenuo kampanju informisanja i podrške učesnicima izbornog procesa

BIRODI pokrenuo kampanju informisanja i podrške učesnicima izbornog procesa

2 minuta za čitanje
0
135
izbori

Beograd, 7. novembar 2019. – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) počinje kampanju informisanja, ohrabrivanja i podrške učesnicima izbornog procesa da prijave moguće nezakonitosti, zloupotrebe i nepravilnosti aktera koji su uključeni u izborni proces.

Uzbunjivači u izbornom procesu mogu da budu radno angažovana lica, uključujući i volontere i honorarne saradnike u Republičkoj izbornoj komisiji, u izbornim komisijama i biračkim odborima sudovima i tužilaštvima, Agenciji za borbu protiv korupcije.

Uzbunjivači mogu biti i u Republičkom zavodu za statistiku, Skupštini Srbije, Republičkoj agenciji za elektronske medije, javnim medijskim servisima i privatnim medijima, agencijama za istraživanja javnog mnjenja, agencijama za marketing, organizacijama civilnog društva koje posmatraju izbore, političkim partijama i njihovim donatorima.

Osobe koje imaju informacije o počinjenim nepravilnostima u izbornom procesu mogu da nam se obrate preko email adrese: kontakt@izborise.rs.

U saopštenju se navodi da BIRODI pruža pravno savetovanje, zaštitu identiteta i medijsku podršku.

Za tu priliku BIRODI je oformio i novu web stranicu, www.izborise.rs, na kojoj se nalaze informacije potrebne uzbunjivačima, kao i važeći zakoni Srbije koji regulišu ovu materiju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Trifunović: Nema slobode tamo gde ima straha, nema građanina tamo gde nema dostojanstva

Beograd, 27. januar 2020. – Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović r…