Naslovna Borba protiv korupcije BIRODI zahteva ostavku direktora Agencije za borbu protiv korupcije

BIRODI zahteva ostavku direktora Agencije za borbu protiv korupcije

2 min read
0
549
Dragan Sikimić

Beograd, 23. januar 2018. – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je novoizabranog direktora Agencije za borbu protiv korupcije da podnese ostavku i tako, kako su naveli, da svoj doprinos borbi protiv korupcije u Srbiji.

"Pozivamo gospodina Sikimića da se povuče sa mesta direktora Agencije za borbu protiv korupcije i time sačuva svoj, javnosti nepoznat antikorupcijski integritet, kao da i spreči dalje urušavanje integriteta Agencije za borbu protiv korupcije", naveli su u saopštenju. 

Dodaju da je izbor direktora te Agencije “doveden do apsurda”, izborom Dragana Sikimića koji je bio kandidat na lokalnim izborima i donator stranke o čiji donacijama se Agencija za borbu protiv korupcije izrazila negativno, kao i zamenik direktora u javnoj ustanovi.
 

Kako su naveli, izbor Simimića suprotan je međunarodnim standardima koji govore da direktor Agencije za borbu protiv korupcije treba da ima apolitički stav, nepristrasnost, neutralnost, integritet i kompetentnost.

"Odbor Agencije za borbu protiv korupcije je ovom odlukom ponizio sve istinske borce protiv korupcije u Srbiji i doveo u pitanje svoj integrtet", naveli su. 

BIRODI je naveo da će, u ukoliko Sikimić ne odstupi u roku od 15 dana, pozvati organizacije civilnog društva i medije na bojkot rada Agencije za borbu protiv korupcije, a kao mogućnost ostaje i započinjanje štrajka glađu.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Poziv za učešće na programu obuke u oblasti javnih finansija i borbe protiv korupcije

Prokuplje, 20. oktobar 2018. – Toplički centar za demokratiju i ljudska prava organi…