Naslovna Civilno društvo BIRODI:Predsednik Republike da pruži dokaze ili izvinjenje

BIRODI:Predsednik Republike da pruži dokaze ili izvinjenje

2 minuta za čitanje
0
21
BIRODI

Beograd, 04. septembar 2021. – Biro za društvena istraživanja (BIRODI) zatražio je od predsednika Republike Srbije da pokaže činjenice, dokaze, odnosno dokumenta da je BIRODI dostavio podatke iz svojih monitoringa na osnovu kojih je Tviter stavio oznaku na neke medije da sarađuju sa Vladom Republike Srbije.

Ukoliko to nije u mogućnosti da uradi, BIRODI traži izvinjenje od predsednika Republike Srbije.

Takvom tvrdnjom, ispada da je BIRODI posredno ugrozio finansijsku održivost medija i time stavio u izglednu mogućnost da novinari tih medija ostanu bez posla, što je “ordinarna neistina nadograđena optužbom koja ima etikeirajući element“, navodi se u saopštenju BIRODI.

Ako predsednik Republike u razumnom roku ne učini jedno od dve navedene stvari, ovakvo postupanje najmoćnije osobe u Srbiji ćemo smatrati klevetanjem i etiketiranjem organizacije koja monitoriše medije po međunarodno priznatoj metodologiji u državi gde su mediji sve manje problem, jer postaju sredstvo promocije, propagande i etiketiranja, a sve veći problem za vlast postaju organizacije koje takvo stanje mere i konstatuju“, ističe BIRODI.

Ta organizacija ocenjuje da je predsednik Republike”postao žrtva ili medijskih savetnika ili medija koji nisu preneli saopštenje BIRODI, a preko koji se on informiše“.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

ACT: Poziv za dodelu grantova za javno zagovaranje na lokalnom nivou

Beograd, 15. novembar 2021. – Projekat Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansk…