Naslovna Politika Bodrožić: Ponovo je jedna organizovana grupa otela državu i podredila institucije svojim interesima i konstrukcijama

Bodrožić: Ponovo je jedna organizovana grupa otela državu i podredila institucije svojim interesima i konstrukcijama

2 minuta za čitanje
0
89
Željko Bodrožić

Beograd, 28. jul 2020. – Ponovo na delu vidimo koliko je jedna organizovana grupa otela državu i podredila sve institucije svojim interesima i bolesnim konstrukcijama, smatra predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić.

On je to naveo, u pisanoj izjavi FoNetu, povodom zahteva Uprave za sprečavanje pranja novca da istraži poslovanje većeg  broja NVO, medija, udruženja i novinara.

Prema njegovoj oceni, sada je zloupotrebljena Uprava za sprečavanje pranja novca, kako bi se nastavilo maltretiranje i kriminalizacija nezavisnih medija, udruženja, civilnog sektora i svih koji Aleksandru Vučiću iz nekog razloga nisu po volji.

Istovremeno, naduvanjem slučaja skreće se pažnja sa problema koji istinski opterećuju naše društvo, ukazao je Bodrožić.

On očekuje da svi koji su na spisku “složno odgovore krivičnim prijavama protiv partijskih fukcionera i marioneta koji su pokrenuli ovaj proces“.

A očekujem da će pomenuta Uprava u skorije vreme konačno početi da se bavi stvarnim peračima para, kojih je u našem društvo nažalost mnogo, i da više neće biti zloupotrebljena kako bi se nepodobni mediji, udruženja i pojedinci predstavili kao teroristi“, zaključio je Bodrožić.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Izveštavanje medija o nasilju prema ženama u Srbiji je senzacionalističko i bez društvenog konteksta

Beograd, 06. avgust 2020. – U polovini izveštaja o nasilju prema ženama mediji su otkrili …