Naslovna Civilno društvo BOŠ: Istraživanje o potrebama organizacija civilnog društva za obuke u oblasti javnog zagovaranja

BOŠ: Istraživanje o potrebama organizacija civilnog društva za obuke u oblasti javnog zagovaranja

2 minuta za čitanje
0
293
novinar

Beograd, 21. jun 2019. – Beogradska otvorena škola (BOŠ) sprovodi istraživanje o potrebama organizacija civilnog društva za adekvatnim obukama u oblasti javnog zagovaranja.

Upitnik je potrebno popunite do 30. juna 2019. godine.

Broj i kvalitet zagovaračkih inicijativa pokazuje da postoji potreba da se unaprede kapaciteti organizacija civilnog društva za sprovođenje javnog zagovaranja, ali je često teško proceniti koje aspekte treba poboljšati, pošto nema dovoljno podataka o tome.

Važno je da samo civilno društvo ima dublji i detaljniji uvid u to kako izgleda sprovođenje aktivnosti organizacija civilnog društva u oblasti javnog zagovaranja.

S tim u vezi, BOŠ poziva predstavnike organizacija civilnog društva koje su u poslednjih pet godina imale barem jednu zagovaračku inicijativu da popune upitnik.

Na osnovu rezultata istraživanja planiraće se sadržaj obuka i materijala u oblasti javnog zagovaranja za predstavnike organizacija civilnog društva, kako bi se u što većoj meri odgovorilo na potrebe organizacija.

Poverljivost i anonimnost učesnika će biti osigurani. Prikupljeni podaci će biti korišćeni samo u istraživačke svrhe, a biće analizirani i prikazani isključivo na grupnom nivou, kao generalni zaključci istraživanja, navode iz BOŠ-a.

Beogradska otvorena škola (BOŠ) sprovodi istraživanje u okviru projekta „Aktivni građani-bolje društvo: zagovaranjem ka saradnji i demokratskom razvoju“, koji se izvodi uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Otvorena vrata pravosuđa: Moja prava u slučaju legitimisanja, pretresa i lišenja slobode

Beograd, 03. decembar 2021. – Brošura „Moja prava u slučaju legitimisanja, pretresa …