Naslovna Civilno društvo BOŠ organizovao info sesiju o novom pozivu za OCD i medije [Video]

BOŠ organizovao info sesiju o novom pozivu za OCD i medije [Video]

3 minuta za čitanje
0
829

Niš, 06. avgust 2017. (mirc.rs) – Beogradska otvorena škola organizovala je info sesiju na kojoj su predstavnici civilnog sektora i medija mogli da se informišu o novom Pozivu za podnošenje predloga projekata u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima u oblasti evropskih integracija. 

 Poziv za podnošenje predloga projekata otvoren je do 20. avgusta 2017. godine.

Trogodišnji projekat je doprinos evropskim integracijama i demokratskom razvoju u Srbiji jačanjem uloge civilnog društva i medija. Najmanje 45 ovih organizacija sa teritorije čitave Srbije će biti neposredno uključeno u projekat. 

Cilj je da se unapredi odgovornost  i otvorenost  javnih institucija prema građanima i njihovo uključivanje u procese donošenja odluka tokom pristupa Srbije Evropskoj uniji, objašnjava izvršni direktor Beogradske otvorene škole Milorad Bjeletić.

Program se realizuje u okviru projekta „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, koji BOŠ sprovodi uz podršku Kraljevine Švedske.

Biće obezbeđene dve vrste podrške – institucionalna podrška za 4 OCD  i medija u iznosu do 200.000 SEK po projektu i projektna podrška – za 4 OCD i medija u iznosu do 150.000 SEK po projektu.

Institucionalna podrška namenjena je održivosti organizacija civilnog društva koje aktivno učestvuju ili poseduju potencijal da učestvuju u kreiranju javnih politika tokom  pristupanja Evropskoj uniji i medijima koji unapređuju kvalitet informisanja i podstiču javnu debatu o procesu evropskih integracija.

Projektna podrška namenjena je organizacijama civilnog društva koje se bave javnim zagovaranjem  većeg  učešća lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija i medijima za jačanje medijskih sloboda, njihovu nezavisnost  i unapređenje kvaliteta izveštavanja o pitanjima demokratskog razvoja i procesa pristupanja Srbije EU.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

ACT: Poziv za dodelu grantova za javno zagovaranje na lokalnom nivou

Beograd, 15. novembar 2021. – Projekat Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansk…