Naslovna Vesti Srbija Božić: Odluka REM-a je jasna politička poruka

Božić: Odluka REM-a je jasna politička poruka

3 minuta za čitanje
0
96
Igor Božić

Beograd, 29. jul 2022. – Odluka Regulatornog tela za elektronske medije (REM)  da dodeli nacionalne frekvencije televizijama Pink, Hepi, Prvoj i B92 je jasna politička poruka, izjavio je programski direktor televizije N1 Igor Božić. 

Savet Regulatorne agencije za elektronske medije (REM) dodelio je televizijama Pink, Prva, Hepi i B92 nacionalne frekvencije, dok će za petu frekvenciju konkurs biti raspisan.

Iako je predsednica REM (Olivera Zekić) molila da ne pričamo da su to političke poruke, jasna je politička poruka – ništa se ne menja u Srbiji niti iko ima nameru da nešto promeni u smislu obaveštavanja javnosti“, rekao je Božić.

On je kazao da tu poruku možemo protumačiti tako da su su vlasnici televizija koji su dobili nacionalne frekvencije obećali da će nastaviti da rade kao i do sada, i da je time “izvesna budućnost za ljude koji vladaju ovom zemljom“.

Govoreći o tome što prethodni rad televizija nije uziman u obzir prilikom ocenjivanja, Božić podseća da su mnogi pravnici tvrdili da je to protivno zakonu.

Dodao je da REM ima diskreciono pravo da odlučuje kako hoće ako ima većinu, ali je ocenio da to telo nije samostalno u ovoj vrsti odlučivnaja.

Božić je rekao da “jedva čeka” da vidi obrazloženje odluke o dodeli za nekoliko dana, kako je najavila predsednica Saveta REM-a Olivera Zekić, i pozvao javnost da se uputi u to kakve su elaborate podnele televizije.

Na pitanje o konkursu za petu frekvenciju, čije je raspisivanje najavljeno, direktor TV N1 je rekao da “nije postojalo logično obrazloženje” zašto taj konkurs već nije bio raspisan.

Pretpostavljam da ćemo uraditi opet istu proceduru“, rekao je Božić za N1.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Marinović: Korišćenje ličnih podataka nakon dostave je zloupotreba

Beograd, 15. avgust 2022. – Onog trenutka kada dostavljač dostavi hranu svrha korišć…