Naslovna Politika Božović: Cilj svih modernih i demokratskih snaga treba da bude izvlačenje Srbije iz radikalskog blata

Božović: Cilj svih modernih i demokratskih snaga treba da bude izvlačenje Srbije iz radikalskog blata

3 minuta za čitanje
0
252
Balša Božović

Beograd, 28. septembar 2019. – Poslanik Demokratske stranke Balša Božović kazao je da se Srpski pokret Dveri i njen lider Boško Obradović otvorenim nepoštovanjem ljudskih prava jasno deklarišu kao antievropska i ekstremna desnica.

Izjave predsednika Dveri o ljudskim pravima čine jasnom činjenicu da se politička organizacija sa takvim stavovima ne može boriti za poštovanje fundamentalnih vrednosti i sloboda“, izjavio je Božović za agenciju Beta.

On je dodao da je poštovanje tih vrednosti i sloboda preduslov stvaranja moderne i evropske Srbije.

Božović je naveo da je poštovanje ljudskih prava osnovni postulat evropske zajednice i osnova svih evropskih vrednosti.

Božović je rekao da izjavama kojima se ljudima drugačijeg seksualnog ili nekog drugog opredeljenja nešto zabranjuje predstavlja „najteži oblik kršenja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima“.

Upravo cilj svih modernih i demokratskih snaga treba da bude da izvuče Srbiju iz radikalskog blata, koje se na vlast vratilo 2012. godine, koje je zemlju i društvo uništilo“, rekao je Božović za Betu.

On je istakao da su svi ljudi ravnopravni i da ne sme da bude razlike u poštovanju njihovih ljudskih prava.

Nema razlike u tome kada penzionerima uzmete stečenu penziju, kada nekome uskratite pravo da slobodno bira na izborima i kada zabranjujete nekome da šeta samo zato što je drugačijeg seksualnog opredeljenja“, ocenio je Božović.

On je naveo da su to „radikalske vrednosti koje su kamen temeljac današnje vlasti predsednika Srbije Aleksandra Vučića“.

Negde se, izgleda, nismo dobro razumeli“, rekao je Božović.

Nekoliko stotina Čačana, mnogi s decom, učestvovalo je u „Porodičnoj šetnji“ u organizaciji gradskih odbora opozicionih stranka Dveri i Nova Srbija.

Predsednik Dveri Boško Obradović rekao je tom prilikom novinarima da su građani učešćem „odbranili tradicionalne i porodične vrednosti i sprečili održavanje bilo kakvih antiporodičnih i antihrišćanskih manifestacija u Čačku“.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Spremo: Društveni dijalog kao ozbiljan način pristupa i izveštajima domaćih organizacija

Beograd, 29. maj 2020. – “Kritike sa međunarodnog nivoa na neki način bivaju adresir…