Naslovna Politika Božović: MUP da izvrši procenu ugroženosti narodnih poslanica Marinike Tepić i Aleksandre Jerkov

Božović: MUP da izvrši procenu ugroženosti narodnih poslanica Marinike Tepić i Aleksandre Jerkov

2 minuta za čitanje
0
233
Marinika Tepić, Aleksandra Jerkov

Beograd, 29. septembar 2019. – Poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Balša Božović pozvao je MUP da izvrši procenu ugroženosti narodnih poslanica Marinike Tepić i Aleksandre Jerkov.

Božović je poziv uputio imajući u vidu najnovije brutalne pretnje koje je lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izneo u svojim medijskim nastupima.

Ove pretnje treba shvatiti vrlo ozbiljno i zadatak je svih državnih organa da ih tako tretiraju. On mojim koleginicama preti da će ostati bez kose na glavi. Zbog politike Vojislava Šešelja i njegovih izjava ljudi su ostajali bez glava“, naveo je Božović u saopštenju.

Dodao je da je „opasno potcenjivati, relativizovati i doživljavati kao neozbiljne pretnje koje Šešelj upućuje, ili njega lično“.

Ovo je još opasnije utoliko što je za sve vreme od izricanja presude u Haškom tribunalu do danas postalo jasno da Šešelj ima zaštitu svojih učenika koji su danas u vrhu vlasti, da se na njega zakoni ne odnose i da nesmetano može da preti, širi mržnju, krši zakone i Ustav Srbije. Svaki izostanak reakcije države, poput ovog slučaja, biće samo još jedan dokaz te podrške“, kazao je Božović.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Mališić: Vanredno stanje je bilo Meka za lansiranje lažnih vesti

Beograd, 26. maj 2020. – Mada je centralizacija informacija uvedena, pa suspendovana…