Naslovna Politika Božović: Neophodna ozbiljna istraga protiv Radoičića, poligraf nije dokazno sredstvo

Božović: Neophodna ozbiljna istraga protiv Radoičića, poligraf nije dokazno sredstvo

3 min read
0
147
Balša Božović

Beograd, 27. novembar 2018. – Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je da je neophodno sprovesti ozbiljnu istragu protiv potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić u vezi ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića i da se poligraf koji je Radoičić prošao ne može koristiti kao dokazno sredstvo.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je Radoičiča optuživao Oliver Ivanović za nečasne radnje i zloupotrebe i da je i njemu upućivao pretnje.

Govoreći o navodima predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Radoičić „nije učestvovao u organizaciji, logistici, podstrekavanju“ i da je prošao poligraf, Božovć je kazao da se mora sprovesti „stvarna“ istraga i označio MUP kao privatnu policiju.

Poligraf nije dokaz na sudu i ne možemo da razgovaramo na taj način tako što je neko prvo stavio nekoga na poligraf u privatnoj policiji“, kazao je Božović.

On je istakao da je Ivanović bio predstavnik opozicije, da se opozicija targetira i označava kao pretnja zajedno sa pojedinim medijima i nevladinim organizacijama i da je usled toga pre nekoliko dana „pokušano ubistvo“ jednog od lidera Saveza za Srbiju Borka Stefanovića u Kruševcu.

Božović je kazao da je od Odbora za unutrašnje poslove na današnoj sednici tražio da se govori o napadu na Stefanovića i o bezbednosti, ali da je njegov predlog odbijen.

On je kazao i da ne može niko da ga uveri da bezbednosne službe nisu imale informaciju o namerama ljudi iz „kriminalnog miljea“ koje su čekale i napale Stefanovića.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Majić: Obaveza svakog stručnjaka je da iskaže svoj stav, bez obzira na cenu

Beograd, 20. maj 2019. – Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da nije iz…