Naslovna Politika Božović: Pojedinci iz vrha gradske vlasti prisustvovali rušenju u Savamali

Božović: Pojedinci iz vrha gradske vlasti prisustvovali rušenju u Savamali

3 min read
0
463
Balša Božović

Beograd, 6. decembar 2017. – Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je da su rušenju objekata u beogradskom naselju Savamala prošle godine prisustvovali pojedini predstavnici samog vrha gradske vlasti koji dolaze iz Srpske napredne stranke (SNS) i da će uskoro izaći sa dokazima o tome.

Božović je u Skupštini Srbije obrazlažući predlog da se formira anketni odbor koji bi ispitao činjenice o tom slučaju, rekao da su objekti porušeni uz saradnju "dela podzemlja" sa kojima, kako je naveo, SNS ima bliske veze.

"Te noći policija nije htela da reaguje, a uskoro ćemo izaći sa konkretnim dokazima i činjenicama da su pojedini predstavnici gradske vlasti čak bili prisutni na mestu tog zločina", rekao je Božović i dodao da su pripadnici podzemlja "obezbedili" da se građani vezuju i nisu dali da se zove policija, a potom ni da izađe na mesto dešavanja.

On je istakao da će kad-tad taj slučaj ispitati i da će oni koji su krivi odgovarati pred zakonom.

Božović je u Skupštini Srbije rekao da muzička fontana ima direktora muzičkog programa.

Božović je kazao da je u Savamali porušena nečija kuća, firma koje su po Ustavu Srbije nedodirljive i da ne može neko da dođe na ideju da se "nekom nešto sruši da bi se nekom drugom predalo".

Objekti u Savamali su porušeni u noći između 24. i 25. aprila prošle godine.

Poslanici su 9 časova počeli novu sednicu na kojoj bi trebalo da se raspravlja o državnom budžetu, a i dalje je u u toku utvrđivanje dnevnog reda.

U prvih nešto više od sat vremena rada odbijeno je više predloga opozicije za dopunu dnevnog reda, među kojima i zajednički predlog Božovića i poslanika Socijaldemokratske stranke Marka Đurišića o slučaju Savamala.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…