Naslovna Politika Božović: Tužba Vesića je osveta za savesno obavljanje posla i razotkrivanje činjenice da je plastična novogodišnja jelka najskuplja na svetu

Božović: Tužba Vesića je osveta za savesno obavljanje posla i razotkrivanje činjenice da je plastična novogodišnja jelka najskuplja na svetu

3 min read
0
317
Balša Božović, Goran Vesić

Beograd, 4. oktobar 2018. – Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je da ga tužba zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, zbog povrede ugleda i časti posle izjava o novogodišnjoj jelki, neće ućutkati i uplašiti i da će nastaviti da se bori za istinu, u ime građana koji su ga izabrali da radi taj posao.

"Važno je da Vesić zna da me nikakav pritisak, tužbe, klevete i uvrede, koje svakodnevno dobijam od Vesića i njegovih saradnika, neće sprečiti da građani saznaju istinu. Njihov novac je u pitanju i troši se na čudne projekte poput jelke koja je koštala 5.500 evra po jednom metru", rekao je Božović novinarima ispred Prvog osnovnog suda, uoči početka suđenja.

On je kazao da će nastaviti da se bori za istinu, a da je na sudu da presudi šta je istina, nakon čega će on postupiti u skladu sa presudom.

Božović je kazao da je tužbu od Vesića dobio zato što je pozvao tužilaštvo da reaguje i obavi posao i što je tražio da, ako se utvrdi odgovornost gradskih čelnika, Vesić završi u pritvoru i provede Novu godinu sa jelkom.

"Tužba Vesića je osveta za savesno obavljanje posla prilikom kojeg sam razotkrio činjenicu da je plastična novogodišnja jelka najskuplja na svetu i da je koštala 83.000 evra", rekao je on.

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu će početi suđenje Božoviću, koga je Vesić tužio zbog povrede časti i ugleda izjavama o "najskupljoj jelki na svetu".

Vesić je u januaru tužio Božovića zahtevajući naknadu nematerijalne štete od milion dinara za "pretrpljene duševne bolove zbog povrede časti i ugleda".

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Građanski front osuđuje saslušavanje i medijsku hajku protiv Jove Bakića

Beograd, 15. jun 2019. – Građanski front osudio je policijsko saslušavanje sociologa…