Naslovna Vesti Evropska unija Breton: 5G bežične mreže ključne za društveni i privredni razvoj Evrope

Breton: 5G bežične mreže ključne za društveni i privredni razvoj Evrope

2 minuta za čitanje
0
272
Tijeri Breton

Brisel, 30. jun 2020. – Evropska komisija je donela Uredbu o bežičnim pristupnim tačkama kratkog dometa.

Bežične pristupne tačke su ključne za pravovremeno uvođenje 5G mreža velikog kapaciteta, pokrivenosti i brzine povezivanja.

Evropski komeasr za unutrašnje tržište Tijeri Breton izjavio je da su “5G bežične mreže ključne za društveni i privredni razvoj Evrope jer će omogućiti nove usluge u području zdravstva i nege, energetike, saobraćaja, obrazovanja i u mnogim drugim područjima”. Dodaje da je važnost  ove mreže još primetnija jer će imati ključnu ulogu u oporavku od krize uzrokovane koronavirusom.

Zajedno s državama članicama moramo utrti put za pravovremeno uvođenje 5G tehnologije, bez restriktivnih administrativnih prepreka, što će stvoriti znatnu potražnju i pojačati evropske inovacije i konkurentnost”, rekao je komesar povodom nove EU uredbe o 5g mreži.

Uredbom se utvrđuju fizička i tehnička svojstva malih ćelija za 5G mreže. Istovremeno, bežične pristupne tačke kratkog dometa ne smeju narušiti zdravlje i sigurnost ljudi pridržavanjem strogih graničnih vrednosti na nivou EU, koja su 50 puta niža od onih za koje bi naučni dokazi upućivali da imaju bilo kakav potencijalni efekat na zdravlje.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

BIRODI: Vladavina prava, integritet i javnost – lekovi protiv lične vlasti

Beograd, 20. septembar 2021. – Druga faza međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstv…