Naslovna Civilno društvo Centar za nenasilnu akciju organizuje “Osnovni trening iz izgradnje mira”

Centar za nenasilnu akciju organizuje “Osnovni trening iz izgradnje mira”

2 minuta za čitanje
0
168
seminar

Sarajevo/Beograd, 02. septembar 2022. –  Centar za nenasilnu akciju (CNA) organizuje “Osnovni trening iz izgradnje mira” koji će biti održan od 14. do 24. oktobra 2022. u Ulcinju.

Prijave su otvorene do 11. septembra 2022. godine.

Trening je namenjen osobama starijim od 21 godine, koji/e su aktivni u mirovnim organizacijama, građanskim pokretima, organizacijama civilnog društva, političkim partijama, udruženjima ratnih veterana ili porodica žrtava rata.

Mogu se prijaviti i osobe koje nisu članovi navedenih pravnih subjekata, lai imaju veliku želju o motivaciju da doprinesu izgradnji mira i menjanju svog društva na bolje.

Trening iz izgradnje mira je vid mirovnog obrazovanja koji CNA praktikuje već više od 25 godina, radeći sa ljudima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Kosova, Makedonije i Crne Gore i podstičući na taj način prekograničnu saradnju i izgradnju poverenja u regionu bivše Jugoslavije.

Teme koje se najčešće obrađuju na treningu su: nasilje, razumevanje sukoba, suočavanje sa prošlošću, izgradnja mira, nenasilna akcija, kreativna razrada konflikta, uloge polova u društvu, identitet i nacionalni identitet, različitosti, diskriminacija itd. U zavisnosti od interesovanja i potreba grupe ovom skupu tema se mogu dodati i neke druge.

Učešćem na treningu polaznici dobijaju priliku da nauče da prepoznaju ključne političke i društvene probleme u društvute ideje i inspiraciju kako da se aktivno uključe u njihovo rešavanje.

Detaljnije informacije o treningu, kao i načinu prijavljivanja dostupni su na sajtu Centra za nenasilnu akciju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Beogradski Prajd 2023. biće održan 9. septembra

Beograd, 26. septembar 2022. – Beogradska Parada ponosa zakazana je za drugi vikend …