Naslovna Civilno društvo Centar za prava deteta pokrenuo platformu za zaštitu dece od seksualnog zlostavljanja

Centar za prava deteta pokrenuo platformu za zaštitu dece od seksualnog zlostavljanja

2 minuta za čitanje
0
617
dete

Beograd, 24. jun 2020. – Centar za prava deteta predstavio je novu platformu prilagođenu deci na kojoj se nalaze relevantne informacije o prevenciji i zaštiti dece od seksualnog iskorišćavanja i zlostavljanja na internetu.

Ova digitalna platforma informiše decu o procedurama, praksi i savetima kako dete da prepozna onlajn rizike, kako da reaguje, kao i kome može da se obrati za pomoć i podršku“, navedeno je u saopštenju o ovoj plaformi.

Kako je navedeno, „seksualno iskorišćavanje i zlostavljanje dece je još uvek tragična realnost u svim državama, a predstavlja teško kršenje prava deteta i ima dugotrajne posledice na razvoj i život dece„.

Takođe je rečeno i da deca koja su ohrabrena da se informišu o ovim temama i izraze svoje mišljenje su manje ranjiva i mogu bolje da se zaštite od rizika.

Ova digitalna platforma izrađena je u okviru projekta „Jačanje mehanizama za prevenciju i zaštitu dece od seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja na internetu“, koji sprovodi Centar za prava deteta uz podršku Saveta Evrope i finansijsku podršku Fonda za okončanje nasilja nad decom.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

RERI: Država podržava nezakonitost

Beograd, 14. maj 2021. – Programski direktor Regulatornog instituta za obnovljivu en…