Naslovna Civilno društvo Centar Živeti uspravno: Kampanja za personalnu asistenciju uspela

Centar Živeti uspravno: Kampanja za personalnu asistenciju uspela

2 minuta za čitanje
0
511
Centar Živeti uspravno, Novi Sad

Novi Sad, 14. jun 2018. – Centar Živeti uspravno zahvalio je svim donatorima na pomoći u uspešnoj kampanji prikupljanja sredstava za plate personalnih asistenata za osobe sa invaliditetom u Novom Sadu, ali je naveo da će nastaviti sa radom na prikupljanju sredstava kako bi se obezbedila nedostajuća sredstva za prošlu godinu, a zbog čega personalni asistenti nemaju zdravstveno osiguranje.

Zahvaljujući mnogobrojnim donacijama, do sada je prikupljeno 454.003 dinara. Navedenim sredstvima biće pokriveno 10 mesečnih bruto zarada asistentkinja i oko 11 mesečnih putnih troškova”, navodi se u saopštenju za javnost.

Centar Živeti uspravno zahvalio je svim fondacijama, izdavačkim kućama, nevladinim organizacijama, medijima i pojedincima na podršci.

Pored nastavka akcije, koja podrazumeva prikupljanje sredstava za zdravsteno osiguranje personalnih asistenata za prošlu godinu, Centar Živeti uspravno je najavio da treba da prikupi i 270.000 dinara mesečno za asistenciju osobama koje je koriste duže od 40 sati nedeljno, za koliko je Grad Novi Sad odobrio sredstva.

Svi zajedno smo doprineli tome da javnost u Novom Sadu i šire prepozna suštinu usluge personalne asistencije, njen sadržaj i važnost za nas koji je koristimo i za grad”, piše u saopštenju, prenosi portal Autonomija.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Podneta inicijativa Ustavnom sudu povodom zabrane uslovnog otpusta

Beograd, 03. decembar 2019. – Beogradski centar za ljudska prava je pripremio i orga…