Naslovna Politika CENTRIR o projektnom sufinansiranju medija u Užicu

CENTRIR o projektnom sufinansiranju medija u Užicu

3 min read
0
296
Užice

Beograd, 7. mart 2018. – U saradnji sa udruženjem ʺRazvoj UEʺ iz Užica, CenTriR je krajem prošle godine uradio analizu projektnog sufinansiranja medija iz budžeta grada Užica u poslednje 2 godine.

 Analiza je obuhvatala ispitivanje usklađenosti sprovođenja javnih konkursa Grada Užica za sufinansiranje medijskih projekata u 2016. i 2017. godini sa važećim zakonskim okvirom, s jedne strane, kao i analizu kvaliteta medijskog sadržaja koji je proizveden novcem poreskih obveznika na istim konkursima, sa druge strane.

CenTriR je kao osnovnu istraživačku tehniku koristio zahtev za pristup informacijama od javnog značaja i uvid u dokumenta koja sadrže tražene informacije, dok je kao instrument za analizu medijskog sadržaja korišćen upitnik koji je razvio BIRN-Kodeks za analizu sadržaja, a koji sadrži 23 različita parametra za analizu medijskog sadržaja.

Da li je Grad Užice u prethodne dve godine u potpunosti poštovao važeći normativni okvir koji reguliše sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja i koje su manjkavosti uočene? Koliko je novca raspodeljeno i koliko je medijskih projekata podržano na konkursima u 2016. i 2017. godini? Kakvi medijski sadržaji su podržani na navedenim konkursima? Koje preporuke su formulisane za unapređenje ove oblasti u Užicu?

Odgovore na ova pitanja možete naći u elektronskoj verziji analize.

Analiza je nastala na projektu „Naš novac za medijske teme koje nas ZAISTA interesuju“, koji udruženje „Razvoj UE“ realizuje od septembra 2016. kroz program podrške „Kaži/traži šta te zanima“.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Hrvatska nije glavni kočničar ulaska Srbije u EU

Brisel, 23. septembar 2018. – Ulazak Srbije u EU koče Francuska i Nemačka, koje žele…