Naslovna Borba protiv korupcije Cenzolovka o sramnom ćutanju javnog servisa o hapšenju uzbunjivača

Cenzolovka o sramnom ćutanju javnog servisa o hapšenju uzbunjivača

2 minuta za čitanje
0
195
Radio-televizija Srbije

Beograd, 21. oktobar 2019. – Slučaj hapšenja uzbunjivača iz valjevskog Krušika Aleksandra Obradovića ima sve elemente velike novinarske priče i to od one vrste za koju su uvek zainteresovani najveći svetski mediji, kao što su slučajevi Edvarda Snoudena i Džulijana Asanža.

To je priča o kojoj novinari sanjaju tokom karijere, kojom počinju vesti na svakoj televiziji u svetu, oko koje se novinari utrkuju da izveste i otkriju detalj više.

To je priča koja govori o borbi pojedinca protiv moćnog sistema, koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim još od borbe Davida protiv Golijata, a pride je povezana i sa intrigantnim tajnama o trgovini oružjem koje završava u rukama islamističkih terorista u Jemenu, sa podacima o enormnom bogaćenju privatnih firmi koje su povezane sa samim vrhom vlasti i o podjednako velikom, posledičnom, siromašenju državne fabrike, gde se nekoliko hiljada radnika suočava sa gubitkom posla zbog propadanja firme. Javni servis svih građana Srbije nije prozborio ni jednu jedinu reč o tome.

RTS krije od građana najuzbudljiviju, najintrigantniju priču i, sa čisto novinarskog stanovišta, jednu od najvažnijih koje su se ove godine dogodile u Srbiji.

Tekst Tamare Spaić, u celosti, možete pročitati na portalu Cenzolovka.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

KRIK: Novi Folićevi poslovi sa starim poznanicima

Beograd, 21. maj 2020. – U vreme dok je bio prvi urbanista Grada Beograda Milutin Fo…