Naslovna Politika Evropska unija CEP: Debata o izazovima Srbije u evropskim integracijama

CEP: Debata o izazovima Srbije u evropskim integracijama

3 min read
0
204
evropske integracije

Beograd, 14. maj 2018. – Paralelno sa održavanjem Samita EU – Zapadni Balkan u Sofiji, Centar za evropske politike, u saradnji sa Evropskim fondom za Balkan, organizuje debatu o unutrašnjim i spoljašnjim izazovima koji stoje na putu daljoj integraciji EU.

Debata je zakazana za 17. maj 2018. u 11:30h u hotelu Hilton u Beogradu.

Tokom protekle decenije, projekat evropskog jedinstva doveden je u pitanje kao nikada ranije. Kako je vreme prolazilo, dolazilo je do sve većeg broja jedinstvenih izazova, što je poslalo poruku da se Evropa nalazi na prekretnici sa koje će biti prinuđena da donese ključne strateške odluke o svojoj budućnosti.

Fondacija Kralja Boduena (King Baudouin Foundation), Bertelsman fondacija (Bertelsmann Stiftung), Inicijativa otvorenog društva za Evropu (Open Society Initiative for Europe) i Centar za evropsku politiku iz Brisela (European Policy Centre – EPC) nedavno su objavili izveštaj „Re-energising Europe: A package deal for the EU27”.

Ovaj dokument, nastao u okviru projekta Novi pakt za Evropu, proizvod je pet godina rada i preko 120 nacionalnih i međunarodnih debata unutar EU.

On na sistematičan način pruža pregled ključnih unutrašnjih i spoljašnjih izazova koji stoje na putu daljoj integraciji i razvoju Evrope.

Kako bi se sprečio nastanak regresivne, nacionalističke, zatvorene, neliberalne i autoritarne Evrope, izveštaj predlaže konkretne mere u vidu preporuka, uzimajući u obzir interese evropskih građana, država članica i Evrope kao nadnacionalne zajednice.

Beograd je jedina prestonica van EU u kojoj će se predstaviti i diskutovati o ovom izveštaju, što je deo naših napora da približimo javnosti Srbije debate o EU i približimo Srbiju debatama u Uniji.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Evropska unija
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Švajcarska: Protest zbog nejednakih plata između žena i muškaraca

Bern, 24. septembar 2018. – U Švajcarskoj je oko 20.000 ljudi učestvovalo u p…