Naslovna Civilno društvo Četiri godine rada Programa jačanja porodica u Nišu

Četiri godine rada Programa jačanja porodica u Nišu

2 minuta za čitanje
0
512
SOS Dečija sela Srbija

Niš, 2. april 2018. – Centar za podršku porodici „Putokaz“, jedan od Programa jačanja porodica koje sprovode SOS Dečija sela Srbija, obeležava 4 godine rada.

Tim povodom, u prostorijama Oficirskog doma (ul. Orlovića Pavla 28a, Niš), u sredu, 04.04, sa početkom u 12 časova biće organizovana prezentacija rada Centra za podršku porodici „Putokaz“ i predstavljanje dosadašnjih rezultata.

Nakon toga, sa početkom od 13 časova, edukatorke iz Centra „Putokaz“ i mobilnog edukativnog tima SOS Dečijih sela, „Super autobusa“ održaće kreativnu radionicu za decu.

Centar „Putokaz“ jedan je od programa humanitarne organizacije SOS Dečija sela Srbija, koji pruža pomoć i podršku marginalizovanim i socijalno i ekonomski najugroženijim porodicama u Nišu.

Aktivnosti “Putokaza” usmerene su na preventivni rad kako bi se izbeglo izdvajanje dece iz porodica i povećao kvalitet života i poštovanje dečijih prava u porodicama koje su prepoznate kao rizične.

Pored toga, Centar „Putokaz“ je mesto gde se deci, mladima i porodicama pruža psihosocijalna, obrazovna i drugi vidovi podrške, kroz različite usluge. Članovi stručnog tima rade i na terenu, posećujući porodice u njihovim domovima.

U protekle četiri godine različite usluge „Putokaza“ koristilo je više od 2000 dece i više od 500 porodica.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NVO ASTRA: Pandemija izmenila tokove trgovine ljudima

Beograd, 01. decembar 2020. – Pandemija korona virusa je izmenila tokove trgovine lj…