Naslovna Politika Četiri organizacije više nisu članice asocijacije Građanski front

Četiri organizacije više nisu članice asocijacije Građanski front

2 minuta za čitanje
0
146
Građanski front

Beograd, 11. septembar 2019. – Građanski front se zahvalio na saradnji i zajedničkom radu organizacijama Samo lokalno iz Bečeja, Lokalnoj alternativi iz Vrbasa, Jasno i glasno iz Požarevca i Samo jako iz Mladenovaca koje više nisu članice asocijacije.

Podsećamo da je dvanaest lokalnih organizacija iz cele Srbije pristupilo Građanskom frontu.

Uprkos tome što se naše strategije političkog delovanja razlikuju, verujemo da delimo zajedničku viziju slobodne, demokratske Srbije u kojoj se poštuju ljudska, politička i socio-ekonomska prava građana, i stoga ostajemo otvoreni za saradnju po konkretnim pitanjima”, piše u saopštenju asocijacije.

 Građanski front navodi da “nastavlja sa izgradnjom unutrašnje strukture koja treba da omogući snažnu nacionalnu organizaciju, kojom će se, sa jedne strane, očuvati autonomija lokalnih pokreta i gajiti njihove specifičnosti zbog kojih i jesu prepoznatljivi i autentični u svojim gradovima, a sa druge strane, ponuditi zajednički programski okvir i efikasan model političkog delovanja”.

Dodaju da nema sumnje da su ideje solidarnosti, jednakosti, socijalne sigurnosti i tolerancije “ono što treba da nas okupi u Frontu za smenu autoritarne vlasti, za demokratizaciju društva, za očuvanje javnih i prirodnih dobara, i pre svega u borbi protiv vladajuće politike siromaštva”.

U novu fazu rada Građanski front ulazi i sa željom da proširi svoje članstvo kroz prisustvo u više gradova i u skladu sa time u planu su tribine u Kragujevcu, Novom Sadu i drugim gradovima, piše u saopštenju.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Međak: Vladavina prava visoko kotirana na listi prioriteta nove Evropske komisije

Beograd, 09. decembar 2019. – Evropska unija dobila je nove čelnike pred kojima su v…