Naslovna Civilno društvo Četvrta epizoda Tačke ključanja o aktuelnim dešavanjima u Srbiji

Četvrta epizoda Tačke ključanja o aktuelnim dešavanjima u Srbiji

3 minuta za čitanje
1
195
podcast

Beograd, 04. oktobar 2019. – Podcast “Tačka ključanja” je koncipiran kao nedeljni presek aktuelnih dešavanja u Srbiji.

Tačka ključanja” je zamišljena kao razgovor, debata sa  posmatračima, učesnicima i organizatorima protesta.

Podcast Tačka ključanja uređuje i vodi Aleksandar Gubaš, koji se od kraja osamdesetih godina prošlog veka bavi istraživanjem protesta u Srbiji.

Autori programskog koncepta su Ilir Gaši i Aleksandar Gubaš.

prvoj epizodi “Tačke ključanja” objavljene  su priče o štrajku glađu stanara hotela Bristol, borbi za reke Stare planine i akcijama protiv uništavanju Košutnjaka, kao i izveštaj sa protesta “1 od 5 miliona”.

drugoj epizodi “Tačke ključanja” objavljena je uzbudljiva priča o odbrani parkića na Banovom brdu od štetočinskih ambicija investitora, kao i reportaže sa Parade ponosa i protestne akcije podizanja spomenika Goranu Vesiću na Trgu Republike. Izveštaj sa protesta ” 1 od 5 miliona” ovog puta je proširen osvrtom na studentsku akciju blokade Rektorata.

U trećoj epizodiTačke ključanja” govori se o protestu protiv MHE u Pionirskom parku, kao i klimatskom protestu mladih Petkom za budućnost, ali protestu protiv seče drveća u naselju Braće Jerković. Pored navedenog, govori se i o protestu protiv akademskih falsifikata. U ovoj epizodi je objavljen i pregled protesta širom sveta.

U četvrtoj epizodiTačke ključanja” govori se o narodnom zboru u Toplom Dolu protiv mini hidroelektrana, protestnoj šetnji na Savskom keju, zatim o protestu interno raseljenih osoba sa Kosova.

Naredne teme su protest protiv zagađenja iz rudnika Kolubara, kao i akciji Zvezdaraca u odbrani svog parka i blokadi mosta u Jarmenovcima. Prilog o 43. protestu “1 od 5 miliona” i mesečna top lista protesta u Srbiji zaključuju ovu epizodu podkasta “Tačka ključanja”.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

NUNS: Utvrditi ko uznemirava novinara N1 Dušana Mlađenovića

Beograd, 27. maj 2020. – Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je nadle…