Naslovna Civilno društvo Četvrta Nacionalna škola tranzicione pravde

Četvrta Nacionalna škola tranzicione pravde

3 minuta za čitanje
0
979
Fond za humanitarno pravo

Beograd, 13. maj 2017. (FHP) – Fond za humanitarno pravo poziva mlade građane i građanke Srbije da se prijave na konkurs za upis četvrte generacije studenata Nacionalne škole tranzicione pravde, koja će biti održana u Beogradu, od 5. juna do 8. jula 2017. godine.

Škola tranzicione pravde je program neformalnog obrazovanja o sudski utvrđenim činjenicama o ratnim zločinima koji su počinjeni tokom oružanih sukoba u bivšoj Jugoslaviji, vansudskim mehanizmima za utvrđivanje činjenica o zločinima iz prošlosti, pravu žrtava na reparacije, inicijativama za očuvanje sećanja na žrtve i stvaranju garancija neponavljanja sukoba.

Škola je namenjena studentima osnovnih i postdiplomskih studija, aktivistima civilnog društva, mladim profesionalcima u državnoj upravi, članovima političkih partija, novinarima, umetnicima i svim drugim mladim ljudima koji su zainteresovani za sticanje i proširivanje znanja o ratovima u bivšoj Jugoslaviji, koje je zasnovano na sudski utvrđenim činjenicama i nepristrasnim istraživanjima.

Četvrta po redu Nacionalna škola tranzicione pravde biće posvećena sećanju na žrtve genocida u Srebrenici. Polaznici će tokom škole slušati i diskutovati o kontekstu i okolnostima srebreničkog masakra, ključnim akterima, posledicama po žrtve i pogođene zajednice. Po završetku škole polaznici će imati priliku da doprinesu sećanju na srebreničke žrtve osmišljavanjem, organizacijom i učešćem u završnom događaju.

Za određeni broj polaznika izvan Beograda FHP će snositi troškove prevoza i smeštaja, dok su za sve polaznike škole obezbeđeni ručak i osveženje (kafa, čaj, voda). Pohađanje Škole je besplatno.

Prijava za učešće vrši se popunjavanjem formulara najkasnije do 28. maja 2017. godine.

 

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…