Naslovna Borba protiv korupcije CINS: Agencija za borbu protiv korupcije upozorila Anu Brnabić i Miloša Vučevića

CINS: Agencija za borbu protiv korupcije upozorila Anu Brnabić i Miloša Vučevića

2 min read
0
427
Agencija za borbu protiv korupcije - logo

 Beograd, 27. januar 2018. – Agencija za borbu protiv korupcije izrekla je meru upozorenja premijerki Ani Brnabić zbog neprijavljivanja dela imovine. Mera upozorenja izrečena je i gradonačelnicima Novog Sada, Leskovca i Zrenjanina, kao i predsednicima 42 opštine.

Premijerka Srbije Ana Brnabić, dobila je 22. decembra 2017. meru upozorenja od Agencije za borbu protiv korupcije zbog kršenja Zakona o Agenciji.

Prema podacima sa sajta Agencije, Brnabić je prekršila član Zakona koji se odnosi na obavezu funkcionera da mora da dostavi izveštaj o imovini i prihodima u roku od 30 dana po stupanju na funkciju.

Nakon predsedničkih izbora u aprilu prošle godine došlo je do rekonstrukcije Vlade pa je Brnabić sa mesta ministarke za državnu upravu i lokalnu samoupravu prešla na premijersko mesto.

Sa novom pozicijom, na koju je postavljena 29. juna, bila je u obavezi da podnese izveštaj o imovini i prihodima u roku od 30 dana, što je i učinila 24. jula, pokazuju podaci sa sajta Agencije.

Nakon podnetog izveštaja premijerka je dobila dodatna pitanja od Agencije koja su se, kako navode iz kabineta Ane Brnabić “odnosila na određene identifikacione podatke o imovini u Beogradu i u Hrvatskoj, na koje je ona obrazloženo odgovorila u roku tj. 10. oktobra 2017. godine.

Tekst Anđele Milivojević, u celosti, možete pročitati na sajtu CINS-a.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Borba protiv korupcije
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Poziv za učešće na programu obuke u oblasti javnih finansija i borbe protiv korupcije

Prokuplje, 20. oktobar 2018. – Toplički centar za demokratiju i ljudska prava organi…