Naslovna Politika CINS o fantomskom letu kompanije Željka Mitrovića za Moskvu

CINS o fantomskom letu kompanije Željka Mitrovića za Moskvu

2 minuta za čitanje
0
168
avion

Beograd, 01. maj 2020. – Odluka Vlade o zatvaranju Aerodroma Nikola Tesla za prevoz putnika dodatno je redukovala već smanjen avio-saobraćaj u Beogradu.

CINS je analizirao ko je sve u martu imao odobrenje da leti uprkos zabrani međunarodnog saobraćaja.

Na spisku se nalazi i kompanija Air Pink, ali kako CINS saznaje, za let iz Moskve kojim se Mitrović hvalio njegov avion nije imao dozvolu.

Avion Er Pinka upravo je sleteo sa humanitarnom pomoći iz Moskve. U avionu se nalazi 15 hiljada testera, hirurške maske, kao i velika količina medicinske opreme za zdravstvene centre u Srbiji.“

Ovako počinje vest na portalu Pink.rs objavljena 24. marta, o „samo jednom u nizu“ humanitarnih letova avio-prevoznika Air Pink od početka vanrednog stanja.

U proseku dva aviona dnevno sa različitih destinacija dolaze u Beograd, kompanija je angažovala celokupnu flotu i sve zaposlene u kompaniji“, piše u vesti.

Doček leta iz Moskve nije jedini put da se Željko Mitrović, suvlasnik Air Pinka i vlasnik televizije Pink, pohvalio doprinosom svoje flote u borbi protiv korone, ali, kako saznaje CINS, za ovaj let Air Pink nije imao dozvolu.

Tekst Dine Đorđević i Teodore Ćurčić, u celosti, možete pročitati na sajtu CINS-a.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Kostić: Pokrenuti dijalog u Srbiji kako društvo ne bi, po nekom zlokobnom pravilu, ponavljalo iste zablude i greške

Beograd, 22. maj 2020. – Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladim…