Naslovna Vesti Srbija CINS: Pojedini poslanici nisu prijavljivali troškove naknade za gorivo

CINS: Pojedini poslanici nisu prijavljivali troškove naknade za gorivo

2 minuta za čitanje
0
172

Beograd, 27. oktobar 2020, Beograd –  Trećina novoizabranih poslanika koji su bili i u prošlom sazivu parlamenta nije prijavila novac koji su dobili za korišćenje svog automobila za dolaske na sednice ranijih godina, objavio je Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

“Najmanje 32 aktuelna poslanika nisu prijavila naknadu za gorivo tokom prethodnog mandata, a putovali su iz drugih gradova na sednice u Beograd. Taj prihod se ne može naći ni u jednom njihovom izveštaju dostupnom na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije”, objavio je CINS na svom portalu.

Prema CINS-ovoj bazi “Koliko košta poslanik“, za gorivo poslanika koji su svojim automobilima dolazili na sednice od 2016. do 2020. izdvojeno je 289,6 miliona dinara.

Ukoliko se prihodi poslanika smanje ili uvećaju za iznos prosečne godišnje neto plate, oni su dužni da podnesu vanredni izveštaj o prihodima, u koje će uvrstiti i prihod od goriva, a poslanici taj prihod moraju prijaviti i ukoliko samo gorivo prevazilazi taj limit, podseća CINS.

Uprkos tome što je 2016. Agencija za borbu protiv korupcije zbog toga kaznila upozorenjem (tadašnjeg poslanika Srpske napredne stranke) Zorana Babića, i zatražila dalje provere od Državne revizorske institucije i Budžetske inspekcije, one do danas nisu postupile po tom zahtevu, naveo je CINS.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Srbija
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Majstorović: Evropskoj uniji i kandidatima za članstvo potreban je “Zajednički plan integracije Evrope 2030”

Beograd, 21. septembar 2022. – Politika proširenja EU izgubila je svoju transformaci…