Naslovna Društvo CINS i Tomson Rojters Fondacija organizuju trening za novinare

CINS i Tomson Rojters Fondacija organizuju trening za novinare

2 minuta za čitanje
0
688
novinari

Beograd, 20. mart 2017. (CINS) – Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) i Tomson Rojters Fondacija organizuju petodnevni trening u Beogradu, od 15. do 19. maja. Tema treninga su migracije na području zapadnog Balkana. Rok za prijavu je 27. mart.

Program počinje intenzivnim petodnevnim treningom u Beogradu koji će se baviti trenutnom situacijom migranata u regionu, razvojem veština istraživačkog novinarstva, te analizom izazova i potencijalnih problema sa kojima se novinari susreću prilikom izveštavanja o ovim temama. Radionica će pomoći učesnicima da razviju ideje za priče na kojima će raditi kasnije, uz mentorstvo CINS-a i Tomson Rojtersa.

Učesnici će posle treninga moći da apliciraju za grantove koji će pokriti troškove rada na pričama: putovanja, smeštaj, izradu vizualizacija, kompenzaciju za vreme koje će novinari izdvojiti tokom rada i dr. Zainteresovani novinari trebalo bi da budu spremni na saradnju sa kolegama iz regiona na prekograničnim pričama, kada je to moguće.

Na treningu mogu da učestvuju novinari iz zemalja koje se nalaze na ruti kojom prolaze migranti. To uključuje, ali nije ograničeno na: Srbiju, Makedoniju, Bugarsku, Hrvatsku, Sloveniju, Mađarsku i Rumuniju.

Detaljnije informacije o apliciranju možete pronaći na sajtu Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS)

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Srbija među zemljama s najvećom stopom smrtnosti u zatvorima

Strazbur, 08. april 2020. – Srbija je među zemljama s najvećom stopom smrtnosti u zatvorim…