Naslovna Politika Član Izvršnog odbora SNS-a odgovoran za ubistvo braće Bitići?

Član Izvršnog odbora SNS-a odgovoran za ubistvo braće Bitići?

2 min read
0
3,639
Goran Radosavljević Guri, Aleksandar Vučić

Beograd, 21.jul 2017. (BIRN) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priznao je da je Goran Radosavljević Guri, nekada visokopozicionirana ličnost u policiji, odgovoran za ubistvo braće Bitići, američkih državljana albanskog porekla, izvršeno 1999. godine, navode tri izvora za BIRN.

Praven Madhiradžu, pravni savetnik porodice Bitići, kaže da je pre dve godine prisustvovao sastanku u SAD-u na kojem je Aleksandar Vučić rekao da su za ubistvo trojice braće Bitići, američkih državljana albanskog porekla, odgovorni bivši policijski general Goran Radosavljević Guri i još jedna, nepoznata osoba.

Bio sam prisutan 17. septembra 2015. godine u Vašingtonu u ambasadi Srbije, gde smo se sastali sa Vučićem i on nam je to rekao. Prisutni su bili i Fatos (Bitići), Ilir Bitići, (ambasador Srbije) Đerđ Matković, Vlada Jovičić i (bivši) ambasador SAD (u Beogradu) Majkl Kirbi”, kaže Madhiradžu za BIRN.

Radosavljević je član Izvršnog odbora Vučićeve vladajuće Srpske napredne stranke.

BIRN je 2015. godine objavio da dokazi srpskih istražitelja, FBI i advokata porodice Bitići sugerišu da su osumnjičeni za ubistvo godinama poznati vlastima u Beogradu.

Tekst Marije Ristić, u celosti, možete pročitati na sajtu BIRN-a.

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

Medijska koalcija: Vučić nastavlja da ugrožava bezbednost novinara i medijske slobode

Beograd, 19. oktobar 2018. – Koalicija novinarskih i medijskih udruženja smatra da j…