Naslovna Civilno društvo CMV objavio priručnik „Socijaldemokratija i prava LGBTI osoba“

CMV objavio priručnik „Socijaldemokratija i prava LGBTI osoba“

2 minuta za čitanje
0
472
Socijaldemokratija i prava LGBTI osoba

Beograd, 17. novembar 2019. – Centar modernih veština (CMV)  je objavio priručnik „Socijaldemokratija i prava LGBTI osoba“ na srpskom i engleskom jeziku.

Objavljivanje priručnika pomogle su Fondacija Max van der Stoel iz Holandije i Laburistička stranka iz Velike Britanije.

Kako navode iz CMV-a ovaj priručnik predstavlja nastavak seminara i obrazovnih aktivnosti koji su tokom 2018. i 2019. godine održani u Makedonij, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

U nedelji od 18.-24. novembra  CMV organizuje kampanju promocije priručnika koristeći hashtag #SDandLGBTI.

Ova organizacija poziva sve koji dele socijaldemokratkse vrednosti da snime kratku video izjavu do 30 sekundi o samom priručniku, važnosti borbe za LGBTI, ženska ili ljudska prava, o socijaldemokratiji,… ili kreiraju post na istu temu.

Ovim stvaramo široki front borbe za ravnopravnost i pokazujemo da je nama socijaldemokratama i socijaldemokratkinjama stalo do poštovanja ljudskih prava. Priključite se!“, poručuju iz CMV-a.

Priručnik je namenjen članicama i članovima socijaldemokratskih stranaka, navodi se u saopštenju za javnost.

CMV, kao izdavač priručnika, želi da pomogne članicama i članovima socijaldemokratskih stranaka da „bolje razumeju povezanost socijaldemokratskih vrednosti ravnopravnosti, slobode i borbe za ljudska sa pravima LGBTI osoba“i dodaju da žele da im pomognu da bolje razumeju jezik LGBTI prava kao i da u svom radu preduzmu neku od predloženih aktivnosti.

Pročitajte još povezanih članaka
Učitaj još  Civilno društvo
Komentari su zatvoreni

Pročitajte i

Matić: U Srbiji donirano više od 90 miliona evra za opšte dobro

Beograd, 30. 09. 2021. – Direktor Srpskog filantropskog foruma Veran Matić ukazao je…