Naslovna Politika Ćorović: Nacionalni saveti su se pretvorili u polugu vlasti koja nimalo ne pomaže pripadnicima manjina

Ćorović: Nacionalni saveti su se pretvorili u polugu vlasti koja nimalo ne pomaže pripadnicima manjina

3 min read
0
203
Aida Ćorović

Beograd, 5. novembar 2018. – Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović izjavila je u Novom danu da je trenutna vlast, sa Srpskom naprednom strankom na čelu, “intervenisala” tokom izbora za nacionalne savete nacionalnih manjina jer, kako ocenjuje, nacionalni saveti predstavljaju mehanizam kontrole.

Zapravo su se iz petnih žila upinjali da instaliraju svoje ljude”, smatra Ćorović.

Ona ističe da građani ne znaju šta su mandati Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV), ali da i generalno nacionalni saveti nisu zainteresovani da uključe građane.

Nacionalni saveti su se zapravo pretvorili u polugu vlasti koja nimalo ne pomaže pripadnicima manjina već je jedan konac na kojem se drže manjinski predstavnici”, smatra Ćorović.

Ćorović kao ključnu stvar ističe to što se tokom izbora za BNV “ništa loše nije desilo”.

Moram da priznam da sam bila vrlo uplašena i za mene je najvažnija poruka da su građani sačuvali prisebnost. Sada ulazimo u mirniju fazu, biće manjih tenzija unutar BNV, ali to neće ozbiljnije remetiti rad”, smatra ona.

Ćorović ocenjuje da je Muamer Zukorlić potreban Beogradu, bez obzira na rezultat koji je postigao.

Mislim da je vlasti potrebno stalno držanje tenzija, da se stalno skreće pažnja sa ključnog problema da tonemo u siromaštvo. Ovim vlastima u Beogradu, prvom čoveku ove države, treba neko ko će stalno da pali vatru, da drži tenziju i da pravi probleme. Muamer Zukorlić je u tom smislu fenomenalan partner”, kaže Ćorović.

 

Učitaj još povezanih članaka
Učitaj još  Politika
Komentari su zatvoreni

Proverite Takođe

PrEUgovor: U Srbiji zabrinjavajuće tendencije u oblastima vladavine prava

Beograd, 16. april 2019. – Rokovi za ispunjavanje preuzetih obaveza iz akcionih plan…